PITCH PERFECT

PITCH VOL VERTROUWEN WAAR JIJ VOOR STAAT!

Lotte de Vries Spoken Word Groningen Ele

Leer hoe jij soepel antwoord kunt geven, wanneer je gevraagd wordt: wie je bent, wat je doet & waarom potentiële klanten bij jou moet zijn!

 

 • Neem initiatief zonder dat je hartslag direct omhoog schiet.

 • Niet meer struikelen over je woorden. 

 • Jezelf en jouw bedrijf voorstellen, zonder angst voor wat anderen ervan zullen denken.

Je krijgt heel veel praktische tips en inzichten over storytelling en mindset. Wees gewaarschuwd: deze cursus gaat veel verder dan het vormgeven van jouw elevator pitch...

De Pitch Perfect Insta cursus is volledig te volgen via een besloten Instagram account. Je kan de cursus dus ook volgen vanaf je bank, in de tuin of aan het strand!

De Pitch Perfect Insta cursus start weer op 7 september. Meedoen? Koop hieronder je ticket voor €147,- ex. BTW. Betalen in 2 of 3 termijnen is mogelijk!

Wat anderen zeggen over Pitch Perfect

"Voor mij was de pitch perfect cursus meer dan leren hoe ik een goed verhaal opbouw en dat vertel zonder hakkelen. Het was een stok achter de deur om echt eens te zitten voor wát ik nou precies wil vertellen en uitstralen met mijn bedrijf. Want eerlijk gezegd bleef dat er nog weleens bij. Nadenken over mijn verhaal, mijn doelgroep en mijn aanbod dus.

 

Ik heb de cursus al zeer informatief en nuttig ervaren. Lotte deelt ontzettend veel in de stories en ook nog de bomvolle e-books. Ze is super enthousiast en authentiek. Echt een aanrader als jij jouw verhaal wilt vertellen vanuit je hart."

Laura van Gool 

Equinox Paardencoach

"Ik heb de pitch perfect insta cursus gevolgd omdat ik merkte dat ik in bepaalde groepen vast liep om mijn bedrijf kort te pitchen. Wat doe jij? Ehhhh ik heb een fysieke loopbaanwinkel voor werkenden en werkgevers en vervolgens liep ik dan vast.

 

De cursus heeft me echt inzicht gegeven. Ik heb nu twee heldere pitches, voor de doelgroepen (organisaties en werkenden) waarvoor en waarmee ik regelmatig presentaties geef. De combinatie van de werkboeken met de Insta filmpjes werkt heel goed. Ik kan het iedereen aanraden."

Anneke Hemmen 

De Loopbaanwinkel

Marjan van de Bult 

Businesscoach bij Gelukfabriek

"Ik ben de Pitch Perfect cursus gaan volgen omdat ik het belangrijk vind om mij als ondernemer altijd bewust te blijven van mijn verhaal en pitch. Dit is namelijk onderdeel van mijn visitekaartje en maakt duidelijk voor klanten en relaties wie ik ben en wat ik doe.

 

Door alle praktische tips en opdrachten heb ik mijn verhaal en pitch weer aan kunnen scherpen tot waar ik nu sta. Een echte musthave dus als jij impact wil maken met jouw bedrijf!"

HERKEN JIJ...

Dat je het lastig vindt om een kort en bondig antwoord te geven op de vraag wat en waarom je nu precies doet wat je doet?

Dat je het er warm van krijgt wanneer je je moet presenteren tijdens

een voorstelrondje?

Dat je sociale ‘netwerk’ momenten spannend vindt: zoveel nieuwe

mensen die willen weten wat je doet!

Je hart iets té snel begint te kloppen wanneer je een potentiële klant wil overtuigen om met jou in zee te gaan?

Nog geen 3 jaar geleden wist ik What’s Your Story nauwelijks te pitchen. Mezelf ondernemer of eigenaar noemen, zorgde ervoor dat ik direct klotsende oksels kreeg. En mijn missie uitspreken vond ik zo spannend, want ‘wat zouden ze wel niet denken’.

Maar ik zag ook dat andere, succesvolle ondernemers zich durven uit te spreken. Ze staan voor hun missie en ik zag het vertrouwen in hun ogen.

Naarmate ik mijzelf vaker en vaker introduceerde, en daarmee constant mijn bedrijf aan het pitchen was, voelde ik het vertrouwen groeien. Toen ik in november 2018 spontaan meedeed aan een grote pitchwedstrijd, werd die dag een enorme openbaring. Ik had niets voorbereid, want ik wist niet dat er een pitchwedstrijd zou zijn op het event waar ik aanwezig was. Feel the fear and do it anyway. Ik stapte het podium op, vertelde in 2 minuten over mijn missie en won de wedstrijd (en €1000!).

Check de video hieronder als je wil zien hoe dat tot stand kwam!

PITCH PERFECT

 

Ik won niet omdat mijn pitch perfect was volgens alle pitch regels en structuren die je via google vindt. Ik won omdat ik recht uit mijn hart sprak. Onbevangen, met een open mind en zonder iets terug te verwachten. Dat ik twee minuten mijn verhaal mocht delen en het publiek mocht inspireren, was eigenlijk al de prijs. De €1000 en de erkenning werd de bonus.

6 maanden na deze dag ontving ik een berichtje via LinkedIn van een van de juryleden, Jolanda. Ze vroeg of ik een kop koffie wilde drinken omdat ze me wat wilde vertellen. We spraken af en ik viel van de ene verbazing in de andere. Ik had nooit kunnen bedenken wat de impact van deze twee minuten is geweest op Jolanda haar leven:

Door de pitch van Lotte tijdens het festival "Goud Geluk" verdwenen mijn reserves om open te zijn over mijn ziekte ervaring. Sindsdien zijn er zo veel mooie dingen gebeurd! Haar verhaal gaf mij het laatste duwtje in de rug. Dankjewel Lotte!"
 
- Jolanda Klaveringa

 

En het toffe is, haar verhaal heeft uiteindelijk zelfs in het maandblad 'Wendy' gestaan!

Wendy_Jolandaklaveringa_jpg.jpg

Wat ik hiermee wil zeggen: jouw verhaal mag gehoord worden. Je missie mag gehoord worden. Soms maak je enorme impact zonder dat je het zelf doorhebt. Een praatje tijdens een borrel of een post op Instagram, kan veel meer teweeg brengen dan je op dat moment door hebt.

Nieuwe verbindingen aangaan wordt véél leuker als jij jezelf durft te laten zien!

In de Insta Pitch Perfect cursus ga ik al mijn tips met je delen. Én we gaan oefenen! Want hoe vaker jij je verhaal pitcht, hoe makkelijker het uiteindelijk zal gaan. Je leert hoe je jouw pitch soepel kunt opbouwen. Ook als je niet op een fysiek podium staat, maar jezelf bijvoorbeeld introduceert bij een potentiële klant, of tijdens een borrel. En natuurlijk deel ik mijn inzichten om je missie en passie vol vertrouwen met de wereld te gaan delen en te spreken vanuit je hart.

ZICHTBAAR

IS KEY

Bijna 2 jaar sinds deze pitch heb ik mijzelf en mijn bedrijf zeker 5000x gepitcht. Soms 1 op 1, soms voor grote groepen. Realiseer je: iedere keer dat jij jezelf en je bedrijf voorstelt (online en offline), ben je aan het pitchen! Het resultaat is dat mijn naamsbekendheid en mijn bedrijf elke dag blijft groeien.

Ik mag mensen begeleiden om hun verhaal te vertellen tijdens prachtige spoken word avonden.

Ik coach ondernemers 1 op 1, zowel online als offline, om een complete mindshift te maken rondom je verhaal en het inzetten van je verhaal voor je business.

Ik geef tweedaagse trainingen aan groepen over mindset en straalangst.

En ik mag mijn verhaal delen als spreker tijdens gastcolleges en events.

Ik ben daar zo dankbaar voor. Zelf heb ik de voorbeeld verhalen gemist in het verleden. Mijn drive om zelf een voorbeeld en inspiratie te zijn, is ontzettend groot en ik geloof dat jij dit ook kan.

Als jij je aanmeldt krijg je:

 • Drie dagen lang, 70 stories per dag. 

 • 1 maand toegang tot al het materiaal van de besloten Instagram pagina. Je kan in je eigen tempo, 1 maand lang alles terugkijken. 

 • 3 e-books met alle theorie en oefeningen. Je hoeft dus geen aantekeningen te maken, maar kan direct je nieuwe inzichten en ideeën opschrijven die je tijdens het luisteren krijgt.

 • 7 exclusieve podcast met experts uit aangrenzende vakgebieden.

 • Elke dag krijg je een challenge, zodat je direct in de ACTIE modus komt. Leren pitchen betekent zichtbaar worden en vooral: Doen, doen, doen!

 • Een online 1:1 call van 25 minuten, na afloop van de cursus. De kans om al je vragen te stellen aan mij.

Dit alles voor €147,- ex. BTW! We beginnen weer op 7 september 2020!

 

WINACTIE! 

 

D.m.v. challenges tijdens de cursus kan jij een persoonlijk portret winnen t.w.v. €347,- ex. BTW

WAT GA JE LEREN?

 • WAT wil je precies vertellen, wat is er uniek aan jouw verhaal? (stap 1)

 • WAAROM wil je jouw verhaal delen? Waarom is dit belangrijk voor jou? (stap 2)

 • HOE vertel ik mijn verhaal? (stap 3)

 

Hiervoor gaan we het onder andere hebben over:

 • Wat is nu eigenlijk storytelling en hoe kan ik het inzetten voor mijn bedrijf?

 • Hoe je jouw verhaal kunt inzetten als inspiratie voor anderen (volgers, klanten, potentiële klanten, collega's en zelfs vrienden en familie).

 • Hoe kun je jouw mindset shiften en vol vertrouwen pitchen en (online) zichtbaar worden?

 • 3 verschillende pitches: De Elevatorpitch (in 1 zin), 2-3 minuten pitch, 20-30 minuten pitch.

 • Hoe bepaal ik de verhaallijn van een langere pitch? (of bijv. media interview, website tekst, blog, vlog)

 • Pitchen vanuit je hart. Hoe zorg je met de juiste mindset dat je jouw verhaal vertelt zonder zenuwen en klamme handjes.

GEZIEN IN:

dagblad-van-het-noorden-logo-png-transpa
LC Logo.jpg

"Ik deed mee aan de Pitch Perfect Insta Cursus om me voor te bereiden op een lezing over mijn levensverhaal, waar ik ook een boek over heb geschreven. Hoe vertel ik dat verhaal zonder dat ik alles al weggeef en hoe breng ik mijn boodschap over op het publiek?

 

Mijn grootste inzicht was om de message van de mess te onderscheiden. De cursus heeft me geholpen om mijn boodschap steviger neer te zetten en mijn persoonlijke proces daaraan ondersteunend te laten zijn."

Judith van den Reek 

LeefKracht coach, schrijver, spreker

Wat anderen zeggen over Pitch Perfect

"Deze cursus geeft je handvatten om je verhaal vorm te geven. Ik merkte dat mijn verhaal in mijn hoofd heel duidelijk was, maar het lastig vond om dit in een paar zinnen te verwoorden.

 

De video's en werkboeken geven je niet alleen inzicht in het goed vertellen van een verhaal, maar brengt je ook als persoon weer even heel dichtbij jezelf. Waarom heb je jouw keuzes gemaakt en met welke onderdelen van jouw verhaal kun je een inspiratie zijn voor anderen? 

 

Dank Lotte voor je enthousiasme, je oprechte interesse in je cursisten & je waardevolle feedback!"

Iris Colijn 

Peptalks & Talenttrainingen

"De Pitch Perfect cursus heeft mij ontzettend veel gebracht. Vooral de mindset inzichten waren erg waardevol: doen, mogen leren en vertrouwen hebben. Ik voelde mij door Lotte gezien en gehoord, zowel in de filmpjes als in het werkboek. Dat maakt dat ik mijn angst opzij heb kunnen zetten en alle challenges ook heb gedaan!

 

Als je meer zichtbaar wil worden en je angsten om te netwerken en te pitchen nu eindelijk eens de baas wil zijn, is dit de juiste cursus om te gaan volgen."

Marielle van Veen 

Praktijk de Zielswijze

"De Pitch Perfect Insta cursus heeft voor mij echt gewerkt. De praktische tips en voorbeelden hebben mij echt geholpen om mijn verhaal duidelijk te krijgen. Geen wollig verhaal maar down to earth en super praktisch.

 

Door deze cursus heb ik mijn drempel verlaagd om een filmpje te maken, en heb ik zelfs mijn elevator pitch online gezet in een Insta Story! Ik ben super blij dat ik heb meegedaan en ik weet zeker dat deze cursus nog meer mensen over de streep zal trekken om te gaan pitchen."

Linda van Oosten 

Blink Oog voor Jezelf

Jacobien de Haan 

Mediator & Lifecoach ByBien

"Een compacte, doeltreffende cursus. Elke dag ontving ik een uitgebreid werkboek, welke ondersteund werd door enthousiaste filmpjes van Lotte. Wat het eerst in mij opkomt als ik terug denk aan de cursus is dat het maken van mijn elevator pitch. Het maakt niet uit dat ik het spannend vind om te pitchen, maar het maakt wel uit als ik het niet doe ómdat ik bang ben!

 

Ook heb ik geleerd met aardige ogen te kijken naar de goede fouten die ik maak. Fouten waarbij de intentie correct was, maar de precisie nog ontbrak. Verder zit de cursus nog bomvol goede andere tips, die ik zeker ga gebruiken!"

"Wat ontzettend fijn dat ik heb geleerd hoe ik mezelf mag onderscheiden in de uitvaart branche. Het is een soort uitpluizen en graven. Wat zijn mijn kernwaarden, wie ben ik, waar sta ik voor? En dat is leuk, want het brengt me dichter bij mezelf!"

Marleen Bruns 

 Uitvaartbegeleiding & Rouw retraites

"Echt de meest waardevolle instagram cursus so far! Lotte neemt je in de stories echt mee in je eigen verhaal. Schept vertrouwen en maakt je enthousiast om te leren!

 

Het werkboek is ontzettend waardevol en de bijbehorende opdrachten maken dat je gelijk de theorie omzet in een eigen pitch.

 

Ik denk voor iedereen die op een laagdrempelige manier iets wil leren met zijn of haar verhaal te doen een dikke vette aanrader!"

Annelies Bondo 

Coach AnneLief

"Geweldige cursus die me nu al meer inzichten geeft. En ik heb nog niet eens alles bekeken! "

Mariska van Gennep  

Soul 2 Connect & Spirijuweel