Wie zijn jouw A spelers?

Een A speler is iemand die je verder helpt in wie je bent en in wat je doet. Iemand waarbij de relatie moeiteloos voelt en niet veel energie of moeite kost. Je voelt echt een klik met die persoon en het kan zijn dat je ook dezelfde kernwaarden deelt. Het is iemand die je niet alleen met resultaten verder helpt, maar ook als persoon. Zo kan je account je bijvoorbeeld heel goed helpen met je resultaten, maar is hij/zij geen A speler (eerder een B speler).


Persoonlijk of zakelijk

Je kan een A speler(s) hebben op persoonlijk vlak, op zakelijk gebied of zelfs beide. Dit kunnen verschillende mensen zijn of dezelfde. Wanneer je een A speler hebt op zowel zakelijk als persoonlijk vlak, is het belangrijk dat je dit makkelijk kan scheiden. Wanneer je aangesproken wordt op zakelijk gebied, zou de privérelatie geen tik moeten krijgen.


Een goede basis is hierbij altijd belangrijk. Hierbij mag je rekening houden met: HARD op de taak en HART op de relatie. Wanneer het hart in de relatie goed zit, kan je op de taak veel zeggen. Ook al is dit misschien niet altijd leuk om te horen, maar als de basis goed is kan dit wel.


Virtuele A speler

Iemand die je niet kent kan ook je A speler zijn. Wanneer jij vindt dat iemand toffe dingen doet, kan die persoon je ook verder helpen in je gedachten en denkwijze. Denk bijvoorbeeld aan Oprah of Brené Brown. Je kan hun heel goed modeleren, ze als het ware nadoen maar wel met je eigen sausje eroverheen.


Het is namelijk niet nodig om het hele wiel opnieuw uit te vinden. Wanneer je kijkt naar het ondernemen zijn er een aantal universele stappen die iedereen doorloopt. Door dit te modelleren bespaar je ongelofelijk veel tijd.


Waarom A spelers belangrijk zijn

Het is fijn om mensen om je heen te verzamelen die je supporten wanneer het lastig wordt. Iedereen kan successen en feestjes vieren, maar wie is er voor je als je het allemaal even niet meer weet?


Je omgeving heeft een enorme invloed op je, jij wordt uiteindelijk het gemiddelde van de mensen met wie je het meest omgaat. Daarom is het belangrijk om te kijken of je in je omgeving mensen hebt die je verder helpen of juist tegenhouden.


Uiteindelijk heeft iedereen ook verschillende types nodig. Het is ook gewoon leuk om een vriendengroep te hebben waar je mee borrelt en dom kan lullen. Maar zorg er dan ook voor dat je A spelers hebt, mensen die je écht verder helpen als persoon.


Ga hier eens over nadenken

De blog wil ik graag afsluiten met een aantal vragen waar je eens goed over na mag denken

  • Hoe ziet je netwerk eruit? (wie zijn je echte vrienden? Met wie omring je jezelf?

  • Wie zijn je A spelers?

  • Met wie omring je jezelf?

  • Helpen ze je verder in wie je bent en waar je naartoe wilt?

  • Krijg je veel energie van deze mensen of minder energie?


Luister de hele podcast aflevering over A-spelers, samen met Paula Dillema, via Soundcloud, iTunes of Spotify.

10 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven