Waarom laat jij je leiden door je omgeving?

Waarom laat jij je leiden door je omgeving? Het is heel intrigerend om jezelf dat eens af te vragen. Want waarom doe je dat eigenlijk? Misschien is deze blog een fijne eye opener waar je wat aan hebt. Het is namelijk heel goed te verklaren vanuit je brein.


Je oerbrein is gericht op veiligheid en wilt jou veilig houden. Wanneer jij niet in de groep ligt, dan ben je onveilig. Dus op het moment dat je iets gaat doen waar je omgeving iets van vindt, dan ervaart jouw brein dat op onveilig. De kans op overleven lijkt dan kleiner. Dat is de reden dat jij je laat tegenhouden door de stemmen vanuit je omgeving. Of dit nou echt wordt uitgesproken of dat je het aanvoelt.


Bovendien willen we ook allemaal gezien, gehoord en gesteund worden. Dus het is heel spannend om dingen te doen waar andere wat van vinden.


Time to catch yourself!

Word je er eens bewust van wanneer je bijvoorbeeld zegt ‘daar zal X wel weer wat van vinden…’.


Waarschijnlijk vinden ze er inderdaad iets van. Maar daar hoef je helemaal niks mee. Plus hun brein gaat ook aan. Dat brein denkt ook ‘oh maar dat is onveilig’. Jij gaat iets doen wat ze niet kennen en dat geeft geen zekerheid. Dat is ook precies de reden, waarom mensen vaak in een baan blijft handen waar ze eigenlijk mee willen kappen. Het geeft namelijk wel zekerheid.


Je kan niet altijd iets doen aan het feit dat die stemmetjes er zijn. Maar de vraag is, ga je er mee in gevecht en mogen ze er niet zijn of luister je er alleen naar? Het is namelijk oké dat het stemmetje er is. Die wil je namelijk gewoon beschermen. Erken het stemmetje, geeft het aandacht om vervolgens alsnog de stap te zetten.Tijdens de straalangst tweedaagse 29 en 30 mei gaan we hier uitgebreid mee aan de slag. Het zal de laatste training worden van dit kalenderjaar en er zijn maar 6 plekken beschikbaar. Dus als je er bij wilt zijn, meld je dan snel aan of stuur mij een berichtje als je nog vragen hebt.

3 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven