Waarom je jouw verhaal niet inspirerend hoeft te maken

Ik kreeg laatste de vraag: Hoe maak ik mijn verhaal inspirerender? Als jij het gevoel hebt dat je jouw verhaal inspirerend moet maken, lees dan vooral even verder!


Het verhaal is er namelijk al. Voor de spirituele onder ons: het verhaal heeft jou niet voor niets gekozen. Het is jouw taak om je verhaal te delen, zoals het is. Op de manier waarop het gebeurd is. Maar ook je dagelijkse ervaringen hoe je ze nu meemaakt.


Jouw proces is je verhaal

Dit is niet de eerste keer dat ik het zeg, maar jouw proces is je verhaal! Het maakt niet uit of dit een proces is uit het verleden, of dingen die je nu meemaakt. Dat is je verhaal en je hoeft dat niet mooier, verdrietiger of dramatischer te maken dan het is. Tuurlijk kan je leren hoe je bepaalde dingen verwoord. Of hoe je ervoor kan zorgen dat het interessant is om te lezen voor de ander. Maar je verhaal is gewoon goed zoals het is.


Hoe ontdek je jouw verhaal

Ik gebruik vaak drie stappen voor het schrijven van je verhaal

  • Wat was de trigger? Wat is er gebeurt?

  • Wat was de transformatie in mijn leven of in mij?

  • Wat is de levensles die ik eruit heb geleerd en kan doorgeven?


Dit klinkt misschien heel groot, maar het kunnen ook hele kleine dagelijkse dingen zijn. Als jij bijvoorbeeld op de markt loopt en je voelt je heel vrij en gelukkig. Kan je als les daaruit halen (en delen) dat je het heel fijn vindt om als ondernemer zelf je tijd te kunnen indelen.


Er zijn natuurlijk ook de gebeurtenissen geweest die veel impact op je gemaakt hebben. Een bepaalde trigger die ervoor heeft gezorgd dat je in een bepaald proces van transformatie bent beland. Waar je nu als een helikopter boven kan hangen om te zien welke levenslessen je hebt geleerd en die je nu kan doorgeven. Het idee blijft in ieder geval hetzelfde, alleen de lading die het heeft voor jou is waarschijnlijk anders.


Je verhaal inspirerend maken

Als je content gaat ontwikkelen is het goed om de drie stappen erbij te pakken: Trigger, Transformatie, Levensles. Deze vormen namelijk de kern van jouw verhaal. Je kan zo niet alleen mega veel content ontwikkelen, je kan het ook kopellen aan je diensten, producten en waar je voor staat.


Het verhaal hoef je niet inspirerend te maken, het is al inspirerend. Onderschat ook niet dat de dingen die voor jou gewoontjes aanvoelen, voor andere juist heel waardevol zijn.


In mijn Basis Toolkit Storytelling ontdek je hoe je jouw verhaal op een inspirerende manier kan delen!


6 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven