Waarom het belangrijk is om te laten zien waarom een onderwerp ertoe doet!

Bijgewerkt op: mei 19

Er zijn zo veel verhalen die altijd maar achter de voordeur verstopt blijven zitten. Terwijl het zo essentieel is om te laten zien waarom een onderwerp ertoe doet. Toen ik op linked-in de 4 delige serie ‘voetbal droom' voorbij zag komen, dacht ik ‘hallelujah het is goed dat dit gemaakt wordt’. De serie is gemaakt door Niels Tesselaar (ik ken hem verder niet) en hij heeft in de jeugd opleiding van Vitesse gezeten. Op een gegeven moment werd hij gebeld, met het nieuws dat ze niet meer verder met hem wilde voor het volgende seizoen. Zijn droom spatte toen ineens uiteen. ‘Ik voelde me een loser, moest ineens naar een andere school met andere vriendjes en een andere omgeving. Die hele Vitesse identiteit, die was er niet meer’. Hij is toen op zoek gegaan naar ‘wie ben ik dan wel’. Dit was geen makkelijk zoektocht en hij heeft het ook over paniek- en angstaanvallen. Pas toen hij hulp is gaan zoeken, kwam hij erachter wat voor impact die periode bij Vitesse op hem heeft gehad. Daar is veel angst om te falen, angst voor afwijzing en het gevoel niet goed genoeg te zijn vandaan gekomen. De droom heeft echt littekens achter gelaten. Wat hij schrijft, herken ik woord voor woord. Ook al deed ik een andere sport en was het een andere reden dat mijn droom uiteenspatte, ik herken me in het verhaal. Mijn topsport droom Want net als Niels, had ik een topsport droom. Maar die is niet gelukt zoals ik hem voor me zag. Als tiener droomde ik van het Nederlandse team en de olympische spelen. Ik deed er echt alles voor en liet er heel veel voor. In Nederland heb ik ook, als jonge speler, op hoog niveau gevolleybald.


Was dit een realistische droom? Je zal het nooit weten. Maar zelf voelde ik het wel heel sterk. Dus het loslaten van die droom, van die identiteit was een grote klap. Daarom voel ik me waarschijnlijk gesteund, getroost en geïnspireerd wanneer ik de serie ga kijken. Dit is een verhaal wat aanspreekt bij mijn verhaal. Dat is ook de reden waarom ik mijn verhaal deel. En mijn verhaal is voor mij ook de reden waarom ik mijn bedrijf ben gestart. Tussen het starten van mijn bedrijf en het moment dat ik wist dat ik mijn topsport droom moest loslaten, zat 10 jaar. Het was een zoektocht van 10 jaar, die pijnlijk maar ook mooi was.


De basis van mijn bedrijf

Niet iedereen zit te wachten op mijn verhaal, of dat verhaal van Niels. Jouw verhaal is heel anders en jij kan voor een andere doelgroep diezelfde inspiratiebron zijn. Vanuit die overtuiging is mijn bedrijf story gestart. Om die persoonlijke verhalen meer out there the krijgen.


Het begon bij fotografie en filmen. Wat zich door ontwikkelde naar coaching, storytelling en het helpen van ondernemers om hun verhaal in beeld te krijgen. Om uiteindelijk straalangst erbij te pakken, omdat veel mensen hun verhaal wel wisten maar het nog steeds niet durfde te delen.


Voor mij was het heel fijn, dat de droom die het niet is geworden toch een bepaald nut heeft gehad. De pijn van toen, zorgt er nu voor dat ik elke dag weer mijn bed uit spring om andere mensen te helpen een stukje van die pijn op te lossen.


Waarom het belangrijk is om deze verhalen te delen

Er zijn zo veel mensen, die de ‘absolute top’ niet halen. Er zijn er zo veel meer die het niet halen dan die het wel halen. Maar waar zijn die verhalen? Er is zo veel behoefte aan die verhalen, maar ze worden niet verteld.


Wat blijft er over als je een bepaalde identiteit loslaat? Dat is zo’n ontzettende zoektocht. De ultieme droom valt uit een en daar zit de pijn. Dat overschaduwt de mooie successen. Nu kan ik er wel anders naar kijken, maar dat heeft me wel zo’n 14 jaar gekost.


Ga de serie kijken als je iets herkent in het vormen van een nieuwe identiteit. Het gaat misschien over jeugd en sporten. Maar het is toepasbaar voor iedereen die struggelt met de vraag ‘wat is mijn identiteit en hoe vorm ik dat opnieuw als ik iets moet loslaten’.


Laat zien waarom een onderwerp er voor jou toe doet. Vertel de verhalen, deel het want weet dat heel veel mensen zullen daar steun, troost en inspiratie uit halen. Niet iedereen zal het je misschien persoonlijk laten weten. Maar weet dat mensen het horen en dat ze erop zitten te wachten.


Wil jij ook jouw krachtige, inspirerende, mooie verhaal gaan delen maar merk je dat je dit nog lastig vindt? Tijdens de straalangst tweedaagse op 29 en 30 mei gaan we hier uitgebreid mee aan de slag. Er is maar plek voor 6 mensen dus stuur mij snel een berichtje als je daarbij wilt zijn!

0 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven