"Je bent nooit alleen" - Maxime Tauran

Bijgewerkt op: 3 apr 2020

Maxime Tauran (25) is bij het grotere publiek beter bekend als Regeltante 2.0. Ze helpt ondernemers met allerlei organisatorische taken rondom evenementen én zet haar eigen Breakfast Club stevig in de markt. Ze had niets met ontbijten, niets met vrouwen en niets met samenwerken, maar gooide juist die drie dingen bij elkaar en vond haar passie. Maak kennis met het verhaal van Regeltante 2.0. De vrouw die haar werk doet vanuit haar hart en altijd met een lach.


Als oudste van vier meiden groeide Maxime op in Roden. Nadat na haar geboorte nog twee zusjes op de wereld kwamen, volgde een pleegzusje die al 12 jaar deel uitmaakt van het gezin: “Ik ben heel trots dat mijn ouders zo’n intens groot hart hebben. Het blijft een gek gezicht, drie donkere meiden met een blank zusje. Mijn vader is Moluks van origine, mijn moeder is Nederlands. We waren er destijds niet mee bezig dat ons zusje anders is. Nu valt het me meer op dat karaktereigenschappen toch verschillen. De dingen die mijn biologische zusjes doen, kan ik vaak beter plaatsen. Ik zie verschillen, maar ze is mijn zusje, hoewel niet van vlees en bloed.”


Haar vader kwam uit een groot gezin van tien kinderen. De families woonde altijd bij elkaar in de buurt en verhuisden achter elkaar aan. Vroeger speelde ze legertje met haar neefjes, hing ze met haar haren in het prikkeldraad en was one of the guys. Wanneer ze haar mooiste kleren mocht uitkiezen voor het kerstdiner, koos ze haar zwarte Nike trainingspak. Nu loopt Maxime rond in een roze broek, werkt ze in en voor het roze kantoor van Hashtag Workmode in Groningen en bestaat de huisstijl van haar bedrijf Regeltante 2.0, jawel uit de kleur roze. Wat is er in de tussentijd allemaal gebeurd?


“Na de havo ging ik sportmanagement studeren. De boel regelen en organiseren in combinatie met sport, ik hoefde er niet lang over na te denken. Pas na mijn studie ben ik op mijzelf gaan wonen in Groningen, ik was net 21 jaar. Na allerlei verschillende baantjes belandde ik na mijn afstuderen als vertegenwoordiger bij Samsung in Groningen. Ik moest daar veel zelfstandig plannen en relaties onderhouden. Een mannenwereld waar ik op dat moment goed in paste.”


“AMSTERDAM WAS NIET HET AMSTERDAM WAT IK ER VAN HAD GEDACHT.”

Toch was de uitdaging haar niet groot genoeg. Maxime wilde naar de grote stad, Amsterdam. Toen daar iemand vertrok, greep ze haar kans: “Het was heel tof. Ik kwam op allemaal nieuwe plekken. Het hoofdkantoor verhuisde van Delft naar Amsterdam en daarmee zat ik met mijn functie ineens in de belangrijkste regio. Ik kreeg functieverhogingen, mocht leuke dingen doen maar op een gegeven moment was het klaar. Amsterdam was niet het Amsterdam wat ik er van had gedacht. Ik woonde ver van het centrum en voelde me heel alleen. Het was heavy en ik werd er niet gelukkig. Iedere kans die ik kreeg, pakte ik om terug te rijden naar Groningen.”


Toen haar opa en vlak daarna haar beste vriend kwamen te overlijden, bleek dat de druppel:“Mijn opa was super belangrijk voor mij. Ik was heel bang om hem te verliezen, bang dat ik daaraan kapot zou gaan. Dat was gelukkig niet zo maar ik kreeg wel een spiegel voor mijn neus. Het was een grote stap om naar Amsterdam te gaan, en nu wilde ik terug. Het voelde als falen. Ik wilde dit toch zo graag? En nu kon ik het niet waarmaken. Tot mijn vriend zei, je maakt nu de keus om terug te gaan of je accepteert het zoals het is. Ik ben gaan solliciteren in Groningen en kreeg een functie als marketing coördinator. Ik had totaal geen ervaring maar het leek me super leuk. Ik werd aangenomen en daarmee was de keus gemaakt.”“GA HET GEWOON DOEN.”

Het ondernemen zat er al jong in. Ze had een blog met haar twee zusjes en een eigen blog, die goed gelezen werden. De vertaalslag naar een eigen bedrijf was desalniettemin een grote stap: “Ik ben steeds meer vrouwelijke ondernemers gaan volgen, waaronder Emilie Sobels van Hashtag Workmode. Uiteindelijk heb ik haar een keer gebeld en zo was het eerste contact gelegd. Ik heb meegedacht over haar boeklancering van Babe you got this in Groningen en wilde iets doen met de ondernemers die zouden afkomen op de lancering. Ik besloot een ontbijtje te regelen zodat iedereen met elkaar kon kennismaken. Ik noemde het The Breakfast Club, gooide het online. Low key en niet te duur. Binnen no-time kreeg ik berichtjes met de vraag hoe ze zich konden aanmelden! Na afloop van de eerste editie met 13 dames, kreeg ik de vraag: Wanneer is de volgende keer? En ik dacht, ja wanneer is eigenlijk de volgende keer? Ik had het bedacht als eenmalig ding maar voelde wel dat ik heel blij werd van het samenbrengen van deze vrouwen. Ik zou andere startende ondernemers wel willen meegeven: ga het gewoon doen. Het analyseren en uitdenken van het concept kwam pas na de eerste editie.”


Haar naam Regeltante 2.0 ontstond tijdens deze eerste Breakfast Club. “Een van de dames vroeg mij wat ik deed. Ik had niet echt een goed antwoord maar vertelde dat ik alles wel kan regelen. Je zegt het maar en ik regel het. Ik bel iedereen, ik ken iedereen of anders leer ik iedereen wel kennen. Eigenlijk ben ik een regeltante 2.0. Nou dan heb je toch je naam, zei ze! Daarna ging het snel. Ik kreeg de aanvragen vanuit Leeuwarden, Zwolle en Assen om ook daar Breakfast Clubs te organiseren. Voor 2019 staan er nu 16 gepland, verspreid over deze vier steden. Ook The Breakfast Club Meet-up komt weer terug.


Het starten van haar eigen bedrijf heeft meer impact gemaakt dan ze had kunnen denken.“Vanaf het moment van de eerste Breakfast Club, ben ik gaan voelen wat geluk is. Ik vond het lange tijd moeilijk om blij te zijn en hecht veel waarde aan de mening van anderen. Nu had ik voor het eerst iets helemaal zelf en alleen gedaan, op de manier zoals ik dat wilde. De verwachtingen van anderen waren even niet belangrijk. Mijn eigen imperfecties omarmen was en is een uitdaging voor me. Als ik hoor dat collega ondernemers net een factuur van €2000 uitgeschreven hebben, kan me dat nog onzeker maken. Hoewel ik het nu beter relativeer, is het nooit goed genoeg. In mijn hoofd wéét ik wel dat het goed genoeg is, dat ik goed genoeg ben. Maar in mijn hart voel ik dat nog niet altijd. Het is en blijft een struggle.”“VAN MIJN OPA HEB IK GELEERD DAT JE NOOIT ALLEEN BENT.”


Maxime gaat veel op onderzoek uit omdat ze zich afvraagt waar dit vandaan komt. Ze schrijft veel om uit haar hoofd te komen, bijvoorbeeld door een dankbaarheidslijstje bij te houden. Ze leest boeken en laat zich begeleiden door een business coach: “In mijn jeugd kreeg ik alles wat ik wilde. Materialistisch werden we best verwend maar ondanks ik zo’n grote familie had, miste er altijd iets. Recent kwam er na een spirituele lezing iets nieuws op mijn pad. Mogelijk ben ik in de basis onderdeel van een tweeling geweest. Hiermee is een nieuwe ontdekkingsreis begonnen. Ik ben er over gaan lezen en er valt veel op zijn plek. Als Regeltante 2.0 voel ik mij een hele krachtige vrouw. Tegelijkertijd ben ik ook het gezicht van mensen die net als ik soms denken: ik weet het even niet. Het masker dat ik droeg, verdwijnt steeds meer. Ik heb geleerd dat je het niet allemaal alleen hoeft te doen. Je mag hulp vragen. Het is een mooi proces. Mijn opa vertelde altijd: je bent nooit alleen. En ook al voelde ik mij vaak alleen, ik ben het inderdaad nooit. Ik heb altijd mijn liefdevolle familie om mij heen en daarvoor ben ik ontzettend dankbaar.”

49 keer bekeken0 reacties