Creëer een F*ck Yeah! Leven met Jonathan Bouter (podcast #15)

🎙 Voor de nieuwste Stories of Inspiration Podcast aflevering, interviewde ik Jonathan Bouter. Jonathan is Life – en Mindsetcoach en werkt als Digital Nomad. Hij helpt vrouwelijke ondernemers om een Fuck Yeah! Leven te creëren. Op dit moment reist hij al ruim 5 maanden, samen met zijn vriendin Anneloes, de wereld over. Tijdens de opname waren ze in Thailand en inmiddels zijn ze aangekomen in Cambodja.


Reizen ontdekte Jonathan op een moment in het leven waar hij niet heel gelukkig was. Hij hield zichzelf gevangen in een baan waar hij niet wilde blijven. Tijdens een eerdere reis leerde hij weer genieten van het leven en voelde hij hoe het OOK kan. Hij besloot dat hij op wereldreis wilde gaan, no matter what: "Ik pleit zo voor vrijheid en jezelf vrij breken uit die gevangenis omdat vrijheid altijd samen gaat met geluk. Je kan zoveel meer, maar je moet werken aan je mindset." 👏


De belangrijkste learnings uit deze podcast deel ik hieronder met je:


  1. Met een juiste mindset kun je veel beter reageren op zowel positieve als vooral negatieve dingen die in je leven gebeuren en kun je ook veel meer aan. 

  2. Hoe langer je ergens in blijft zitten waar je niet blij van wordt, hoe moeilijker het is om er weer uit te komen. Het is nodig om voor jezelf te durven kiezen. Belangrijk daarbij is: hoe kijk je naar jezelf, hoeveel geef je om jezelf en hoeveel hou je van jezelf. Als jij jezelf gunt om het beste uit je leven te halen, maak je vaak ook betere keuzes.

  3. De eerste stappen naar geluk zijn volgens Jonathan:

  • Bewust worden van je omgeving

  • Bewust worden van jezelf

  • Doorhebben wat je gelukkig maakt.

  •  Doorhebben wat jou ongelukkig maakt, waar je wrijving voelt. Dat zijn de eerste signalen. Als je die negeert, wordt je steeds ongelukkiger.


Tekst gaat door onder de foto.


Door mantelzorg te verlenen aan zijn depressieve vader, leerde hij de donkere kant van gedachtes kennen: "Ik probeerde hem vaak voor dat moment in actie te krijgen, naar buiten, fysiek in beweging. Ik heb met hem eens een vision board gemaakt en mijn vader kreeg hierdoor een hele switch in zijn humeur. Ik voelde toen in mijn kern, wauw.. dit is echt een kant waar ik helemaal mezelf kan zijn. Daar begon het gevoel: hier moet ik echt meer mee gaan doen en hiervoor kiezen. Zonder blikken of blozen ben ik toen naar de KvK gegaan, een fysieke stap zetten, om mijn bedrijf in te schrijven. Ook al deed ik nog niets als ondernemer. Langzamerhand groeide het geloof dat ik dit echt kon gaan doen."


De afgelopen vier jaar ging Jonathan de gedachten over zijn Fuck Yeah! Leven steeds groter maken: Wat is er nog meer mogelijk? Hij heeft uiteindelijk drie jaar lang zijn leven zo ingericht om nu een jaar op reis te kunnen gaan. Een droom die veel mensen hebben, wat heeft hij concreet gedaan om dit praktisch en financieel mogelijk te maken?


1.     Geloven dat ik het ging doen. Ik ga dit doen, no matter what. Ik laat me door niets weerhouden. 


2.     Acties ondernemen, namelijk:

a.     Geld sparen om mijn koophuis te verbouwen zodat ik deze kon verkopen of verhuren. Sparen, weer iets verbouwen, sparen, weer iets verbouwen. 

b.     Geen verlof opnemen zodat ik zoveel mogelijk verlof heb om te gaan reizen. De 1,5 jaar voor mijn reis heb ik doorgewerkt. 

c.     Het moeilijkste obstakel: Ik heb een poes. Iemand moest daar een jaar lang voor gaan zorgen. Alle mensen die hadden toegezegd, konden niet meer door uiteenlopende redenen. Via via is het uiteindelijk toch gelukt.  


Jonathan: "Het geloof, het beeld moet heel krachtig zijn. Maar pas als je actie gaat ondernemen, kom je dichterbij je doel. Niets is krachtiger dan een fysieke actie ondernemen. Je kunt zeggen dat je iets wil, maar je moet ook echt een stap gaan zetten."


Lead by example, is Jonathan op zijn lijf geschreven. Tijdens zijn verblijf in Thailand ging hij drie weken naar een Muay Thai kamp, waar hij keihard ging trainen. In actie komen, grenzen verleggen. Hij vertelt: "Er zijn ontzettend veel mensen in de wereld die vertellen hoe je iets moet aanpakken, maar het zelf niet doen. Helaas ook veel coaches. Voor mij is er niets beters om te laten zien, dat ik leef vanuit volledige vrijheid. Ik kan wel tegen jou zeggen dat je uit je comfort zone moet komen, maar als ik dat zelf niet doe, wie ben ik dan? Ik doe daarom dingen die ik nog nooit heb gedaan, dan ben je weer een beginner. Je wordt uit je comfortzone gehaald en je leert over jezelf en je mindset. Hoe ga je om met deze situatie en stemmetjes als ‘je kan dit niet’. Ik weerleg ze met ‘ik kan dit NOG niet’ of ‘ik wordt net zo goed als X’. En het is ook heel goed voor je om zoveel te sporten. Ik kan alleen een goede mindset coach zijn als ik zelf een goede mindset heb."


Beluister het gesprek met Jonathan Bouter via Soundcloud, Spotify en iTunes. Zoek op: Stories of Inspiration. Meer lezen en luisteren van Jonathan? Connect met hem via LinkedIn of volg hem op Instagram via: @freedom_motivates. Wil jij onder begeleiding van Jonathan vrij  breken uit de gevangenis waar jij in zit? Stuur hem dan snel een berichtje!24 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven