Interieur coach Sanne Gerdez, openhartig over ondernemen, verhuizen en zwanger worden via ICSI

Sanne Gerdez (36) is haar bedrijf gestart met verkoopstyling en hielp mensen met het aantrekkelijk maken van hun woning voor de verkoop. Zelf is ze al 16 keer verhuisd en wist dat verkoopstyling bij draagt aan een snellere verkoop. Alleen, zelf kwam ze stil te staan door Corona. Conclusie: het roer gaat om. In deze tijd van bezinning kwam ze er achter dat ze er veel meer energie krijgt mensen te helpen met de inrichting van hun huis om er een thuis van te maken. Exit verkoopstyling en exit alle verhuizingen: “Doordat ik zelf zo vaak verhuisd ben, weet ik dat het belangrijk is om je ergens thuis te voelen. Ook al woon je ergens maar kort. Recent had ik een groot project waar ik een huis aan het inrichten was voor de verkoop. We waren de hele dag met meubels aan het sjouwen en ineens besefte ik me: verdorie, nu ben ik weer de hele tijd aan het verhuizen. Uiteindelijk vind ik de finishing touch heel tof om te doen, maar al het andere daar kreeg ik geen energie meer van. Mijn doel is dat mensen zich fijn voelen in hun huis, daar word ik blij van.”


Vroeger wilde ze al interieurontwerpster worden, maar van alles hield haar tegen: “Ik dacht dat ik goed in wiskunde en bouwkunde moest zijn en goed moest kunnen tekenen. Allemaal belemmerende overtuigingen waardoor ik dacht dat ik het niet kon. Inmiddels weet ik dat met mijn creativiteit en talent dit wél kan. Andere mensen kunnen dit ook zelf, ook wanneer je maar een klein budget hebt.”

“Ik help hippe, vaak drukbezette, dames die het gevoel hebben dat ze het zelf niet kunnen.”

Mensen mogen hun verhuizing straks dus zelf gaan regelen. Sanne komt pas in actie als je een stylist en interieurexpert nodig hebt – al dan niet nadat je verhuisd bent: “Het geeft ineens zoveel lucht. Ik help hippe, vaak drukbezette, dames die het gevoel hebben dat ze het zelf niet kunnen. Daarover raken ze vaak gefrustreerd en daarnaast hebben ze het idee dat het ook nog eens veel geld moet kosten. Tegelijkertijd willen ze het wel zelf doen. Om dit op de juiste manier aan te pakken heb ik een bewezen authentieke methode ontwikkeld die hierbij helpt. Er zijn ook genoeg dames die het graag voor hun laten doen. Die hoeven het niet zo nodig zelf te leren. Alleen, uiteindelijk heb je daar veel minder aan dan wanneer je de tools beheerst. Dan kan je het zelfstandig toepassen op verschillende ruimtes in huis en je hebt er een leven lang plezier van.”

Waar komt die hele fascinatie voor styling eigenlijk vandaan? Sanne vertelt: “Mijn ouders zijn gescheiden toen ik 1 jaar was. Mijn moeder heeft daarna verschillende relaties gehad waardoor ik voor mijn 18de verjaardag al zeven keer was verhuisd.

Om de twee jaar kwam Sanne als kind weer op een nieuwe plek terecht: “Ik heb op drie verschillende basisscholen gezeten en dat is iets wat ik niemand gun. Als kind heb je er niets over te zeggen maar constant afscheid nemen van vriendinnetjes is natuurlijk niet leuk. Op een gegeven moment vraag je je af waarom je dozen uitpakt omdat je waarschijnlijk toch weer snel vertrekt. Dit was natuurlijk niet prettig al had ik daar op dat moment geen last van. Ik paste me gemakkelijk aan een nieuwe omgeving aan en kende ondertussen heel veel mensen. Nadat ik uit huis was verhuisde ik zelf ook nogmaals zeven keer.”Wat Sanne er aan over hield is dat ze het lastig vindt om zelf de rust te vinden: “Ik ben gewend om altijd in beweging te zijn. Het gaat me steeds beter af. Ik woon al zes jaar in dit huis, zo lang heb ik nog nooit ergens gewoond.”

Lachend: “Ik wil heel graag verhuizen! Maar nee, het is goed voor nu. De zoektocht naar stabiliteit die ik van binnen heel graag wilde, is niet makkelijk geweest. Ik heb heel veel gesprekken gehad met psychologen en recent heb ik een familieopstelling gedaan. Het gevoel dat altijd alles maar beter kan en de ontevredenheid met wie ik ben en hoe ik er uit zie, daar ben ik nog altijd mee bezig. Het verleden heeft me ook gemaakt tot wie ik ben en daardoor ben ik super flexibel, maar ik wil graag een blijer mens zijn.”

“De onrust van dat ik naar het buitenland moest en in een metropool wilde wonen, liet ik los. Familie is uiteindelijk het allerbelangrijkst.”

Ze ontwikkelde zelfs een eigen afscheidsroutine voor verhuizen: “Neem tijd voor de emoties die loskomen bij het afscheid nemen van je oude huis. Als ik zelf ging verhuizen, liep ik altijd nog een rondje door het huis. Dan haalde ik alle mooie herinneringen, kamer voor kamer, nog weer een keer terug. Dat was wel emotioneel maar het hielp ook om afscheid te nemen van die plek. Zo kon ik de sleutel in het slot omdraaien. Ik zei soms ook hardop: “Bedankt huis.”Sanne kwam uiteindelijk terecht in Groningen: “Ik droomde van Bangkok of Barcelona en vertrok uiteindelijk ook naar Thailand. Toen ik er net een paar weken zat, kreeg mijn moeder een ernstig auto-ongeluk en moest ik halsoverkop terug naar Nederland. De beslissing werd min of meer voor mij gemaakt dat ik moest blijven want we werden ineens mantelzorgers. Ik heb me er toen bij neer gelegd. De onrust van dat ik naar het buitenland moest en in een metropool wilde wonen, liet ik los. Familie is uiteindelijk het allerbelangrijkst. Ik ontdekte dat ik niet de wereld over hoefde om gelukkig te zijn. In Groningen is het goed zo. Stiekem ben ik hartstikke burgerlijk. Dat zou je me destijds nooit hebben horen zeggen.”

“Omdat we beide al wat ouder waren, wisten we al snel dat we ook graag een kindje wilden.”

Ze wilde graag jong moeder worden maar op haar 30ste verjaardag zat ze huilend bij een vriend aan tafel: “Het voelde alsof ik nooit de ware zou gaan vinden. Ik had verschillende vriendjes gehad maar nooit serieus genoeg. Tinder was net bekend aan het worden en mijn zusje spoorde me aan om dat te installeren op mijn telefoon. Ik legde Tinder vervolgens weer uit aan een andere vriendin en die swipte Rowdy naar rechts. We hebben twee weken gechat en daarna kwam hij een verlaat gebakje eten voor mijn verjaardag. Hij is niet meer vertrokken.”

Sanne reisde destijds nog regelmatig voor haar baan als kwaliteitsmanager bij de NHL Stenden naar Qatar: “Ik dacht, ik zie hem wel weer na die tijd. Nou, binnen een half jaar woonden we samen en hadden we een hond. Omdat we beide al wat ouder waren, wisten we al snel dat we graag een kindje wilden. Helaas kwamen we er achter dat het op de natuurlijke manier niet zou lukken.”

“Ik weet zeker dat mijn zoon later ook zal zeggen: “Nou mam, dat had je wel anders kunnen doen.”

Ze belandden in een zwaar ziekenhuistraject, genaamd ICSI: “Het was heel pittig. Ik kreeg een miskraam en werd enorm met mezelf geconfronteerd en raakte overspannen. We wilden het zo graag en ik nam geen rust. Ik ging maar door. Toen ik uiteindelijk zwanger raakte, nam ik me voor een jaar vrij te nemen na de bevalling. In dat jaar, dacht ik, ga ik mijn passie verder uitbouwen. Ik was al gek op interieurstyling. De babykamer was fantastisch geworden, ik was er helemaal trots op.”Door veel te blijven werken aan haar persoonlijke ontwikkeling, vond ze ook innerlijke rust: “Geen enkele ouder denkt bij het krijgen van een kind: Laat ik een aantal dingen bewust slecht doen. Ik weet zeker dat mijn zoon later ook zal zeggen: “Nou mam, dat had je wel anders kunnen doen.” Zelf moeder worden en gesprekken met een psycholoog hebben me zachter gemaakt over het verleden. Het heeft wel even geduurd maar zonder wrijving geen glans en je wilt ook niet blijven hangen in het verleden.”

Nu valt alles weer, opnieuw, samen. Sanne volgde de opleiding tot vastgoedstylist maar stapt daar dus vanaf. De focus komt volledig te liggen op haar nieuwe online programma waarin vrouwen zelf kunnen leren hoe ze hun huis fijn kunnen inrichten: “Het betekent niet dat je een super gestyled VT Wonen huis krijgt maar wel een huis dat fris en up to date is. Dit kunnen ze zelfstandig inzetten om van hun eigen huis een fijne plek en gezellige te maken.”Wil jij ook een persoonlijk portret laten optekenen? Dat kan! Laat hier je gegevens achter en Lotte neemt z.s.m. vrijblijvend contact met je op.


Een jaar geleden mocht ik Sanne interviewen voor de Stories of Inspiration Podcast. Dat gesprek (nog voor het roer bij Sanne omging), beluister je hier:23 keer bekeken0 reacties