Hoe bewust ben jij van je onderbewuste?

Iedereen heeft belemmerende overtuigingen. Die stemmetjes in je hoofd die roepen dat je het niet kan. Dat je niet goed genoeg bent. En die je tegenhouden om te stralen. Maar waarom heb je die belemmerende overtuigingen?


De belemmerende overtuigingen zitten opgeslagen in het onderbewustzijn. 95-97% van wat we doen, doen we onbewust. Wat betekent dat we dus maar 3-5% bewust doen. Het onbewuste is zoveel sterker en ook nog eens 6 seconden sneller dan het bewuste. Daarom kan je dus soms ook wel eens denken ‘jeetje wat stom, waarom doe ik dat nou weer’. Dat betekent dat er ergens in je onbewuste een bepaald patroon vast zit.


Waar komen die overtuigingen vandaan?

De overtuigingen die je hebt komen vaak vanuit een oude angst of pijn. Iets wat je vroeger hebt meegemaakt. Als jij bijvoorbeeld een presentatie moest geven, maar vervolgens door iedereen werd uitgelachen. Dan kan dit ervoor zorgen dat jij de overtuiging hebt gevormd dat presenteren eng is.


Maar het kunnen ook overtuigingen zijn die je vanuit je omgeving hebt meegekregen. Wanneer je bijvoorbeeld dingen gaat doen die nieuw en spannend zijn voor je familie. Dan wordt de belemmerende overtuiging vaak gevoed, in plaats van het verlangen.


Ook de overtuigingen ‘doe maar normaal dan doe je al gek genoeg’ en ‘je gaat toch niet met je kop boven het maaiveld uitsteken’ zijn erg bekend. Juist deze overtuigingen houden je tegen om te stralen.


In hoeverre kan je jouw onderbewuste her programmeren?

Het begint altijd bij het herkennen en erkennen wat je doet in het onderbewuste.


Even uitzoomen en kijken wat er nou gebeurt, wat wordt er precies getriggerd? Is het iets van nu of misschien iets van vroeger. Op het moment dat je het kan herkennen, kan je het gaan erkennen. Niet alleen wat er gebeurt, maar ook de gevoelens die daarbij horen. Als je dit kan doen, dan mag het er zijn. Waardoor je het ook gelijk naar het bewuste haalt. Vanuit het bewuste kan je vervolgens stappen nemen om het anders te programmeren.


Als jij wilt loskomen van oude verhalen die je niet meer dienen. En vrij wilt zijn van overtuigingen die je tegenhouden in het zetten van de volgende stap. Dan is de online straalangst mastery voor jou!

1 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven