Emigreren naar Suriname - Leer genieten van het leven.

Vandaag deel ik een stuk met je, dat ik 7 jaar geleden schreef vanuit Paramaribo, Suriname. Niet wetende dat ik een paar jaar later daar zou gaan wonen. Ik schreef over leren genieten van het leven. Vandaag (20 nov. '20) deelde ik op Instagram, dat we allemaal weten hoe verrekte moeilijk het is om een fijne vibe vast te houden, eenmaal je weer in de Nederlandse ratrace stapt. En nee, het was niet alleen maar holadijee in de jaren dat ik in Suriname woonde. Maar vandaag hoop ik, samen met jou, dat gevoel even terug te pakken. Inclusief de bijbehorende vrolijke, niet zakelijke foto's. Want dit ben ik óók.


Ik deel dit in een week waarin voor mij als ondernemer alle focus even overhoop gegooid leek. Het besef daalt langzaam in hoe MEGA veel er eigenlijk is gebeurd dit jaar. Een opleiding, een mastermind, een enorme mindshift over mijn gezondheid, voor de tweede keer emigreren, m'n business omgooien door C, de life transforming trainingen die ik mocht geven... En alle ambitieuze 2021 plannen.

Het is niet gek, maar heel normaal dat het even overwhelming voelt. Vandaag en dit weekend laat ik de boel even de boel, want maandag is een nieuwe dag. Geniet van de vrolijke foto's, want THIS IS ME. Geniet van je weekend, maak er een feestje van. Lobi, LotteDe blog uit 2013:


Voor hen die mijn blog niet gevolgd hebben, een samenvatting van vijf maanden geweldig Suriname: Vandaag, vrijdag 20 december 2013, mijn laatste dag in Suriname. Vanavond laat stap ik weer in het vliegtuig naar Nederland waar ik morgen middag zal aankomen op Schiphol. Ik kijk er naar uit om iedereen in Nederland weer te zien, maar eigenlijk kijk ik er nog meer tegen op om dit geweldige land te verlaten.


Het land waar taxi’s (links!) rijden alsof ze botsautootjes in een computerspel zijn en waar auto’s altijd kei-hard muziek aan hebben ongeacht of het 06u in de ochtend, 13u in de middag of 22u in de avond is. Het land waar de stad vervuild is maar de natuur wonderschoon. Waar ik heb mogen genieten van het zwemmen in de rivier bij Ralleighvallen, Kinini Paati en Godo. White Beach, Ananistrand, Berg & Dal en Overbridge. Waar ik samen met Lia de prachtige, reusachtige Voltzberg heb mogen beklimmen, wat voor mij echt het absolute hoogtepunt van alle tripjes was. Het uitzicht daar zal ik never nooit meer vergeten, net als het uitzicht vanuit het kleine vliegtuigje boven de broccoli. De kaaimannen, piranha’s, waterslangen, apen, luiaarden, dolfijnen, schildpadden en ontelbaar mooie vogels die ik heb mogen zien.


Voltzberg en Fredberg Suriname


Het land waar ik de volleybal nauwelijks gemist heb (echt? Ja echt!), waar ik kapot ben gegaan tijdens kickboxlessen en ont-zet-tend veel plezier heb gehad tijdens het (leren) dansen. Oh oh mooie avonden, Touche, Havana maar vooral ’t Vat, ik heb genoten. Met als toppunt de Salsuri Sunset Cruise, de boot waarop de hele avond gedanst werd terwijl we (Marjon, Nancy en ik) over de Suriname Rivier aan het varen waren. Ja, Suriname.. Het land waar men wel weet hoe een feestje te bouwen, jong en oud, man en vrouw.. iedereen danst en lacht.. Zoals tijdens mijn verjaardagsfeestje waar zoveel mensen gezellig kwamen eten en meegingen op de partybus, wauw.. en ook later tijdens het verrassings afscheidsfeestje.. zo veel liefde van zoveel mooie mensen! Dank jullie wel daarvoor, allemaal.


Partybus & owru yari Paramaribo, Suriname


Suriname, het land waar ik nog nooit zoveel nasi, bami, saté en slap lichtbruinbrood heb gegeten. Maar ook heerlijke Roti en de overheerlijke pompelmoes en markoesasap waarvan ik echt echt echt hoop dat ze dat ook ergens in Groningen verkopen. Het land waarvan ik de ontélbaar prikmuggen sowieso NIET ga missen, net als het fietsen aan de linkerkant van de weg zonder fietspad en de koude douche waarvan ik elke keer weer hoopte dat ie langzaam warm zou worden…


Maar bovenal het land waar een ultieme relaxte en ontspannen sfeer hangt. Waar iedereen tegen elkaar zegt: “Het komt wel goed” en dat dat dan ook zo is. Suriname, met je heerlijke warme zonnestralen, je prachtige natuur en de lieve warme mensen.. Ik zou iedereen naar je toe willen sturen om men hier te laten leren “genieten van het leven”. Dankjewel Suriname voor alles wat je me gebracht hebt, ik zal de tijd hier nooit vergeten! Mi lobi joe!


44 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven