Door de ogen van: Sporters

Kijk me eens aan... Ik heb het tegen mijzelf. En de laatste weken in het bijzonder: tegen het volleybalmeisje in mij. Het meisje in mij dat al sinds ik kan lopen een bal vast hield, die uitsprak dat mijn favoriete plek op aarde de sporthal was en het meende ook. Dat was mijn safe place. Mijn identiteit 🏐⁠

En terwijl ik dit typ, zitten de tranen hoog en trillen mijn handen. Maar ik doe het toch. De laatste tijd krijg ik namelijk steeds vaker de vraag: waarom is het delen van je verhaal dan zo belangrijk? En het antwoord is: voor iedereen ligt die diepe motivatie ergens anders. Maar voor iedereen geldt: je hebt iets te geven. Hoop, kracht, inspiratie, verbinding 🙏⁠⁠


Ik heb de voorbeelden gemist. Van jonge mensen die hun passie moesten loslaten. En 10 jaar lang, heb ik dit gemis, de pijn van het loslaten en het accepteren van de nieuwe situatie bij me gedragen. Met geweldige hulp van een aantal belangrijke mensen om mij heen (jullie weten wie jullie zijn), zie ik nu in dat ik het volleybalmeisje in mij mag loslaten 💕⁠


En damn wat doet het pijn en is het verdrietig. En ik denk niet dat ik er (online) eerder zo open over ben geweest. Maar het mag er uit. Het is goed zo. Nu mag ik het voorbeeld zijn. Het voorbeeld voor iedereen die - door welke shit in je leven dan ook - mag voelen dat er een ander, nieuw pad klaarligt. Dat je blijkbaar op de wereld bent om een andere missie te volbrengen dan je eerder dacht 🌟⁠


Ik ben zo onbeschrijfelijk dankbaar, dat velen van jullie - met of zonder mijn hulp - ook je verhaal zijn gaan delen. Jullie zijn voorbeelden. Mijn inspirators, mijn helden. Jullie verhalen, helpen met een soort magische terugwerkende kracht ook om mijn verdriet van het 17 jarig meisje in mij een plek te geven. Dankjewel, allemaal ❤️⁠


Deze foto is begin dit jaar gemaakt en toen ik 'm net -per ongeluk - tegen kwam, zag ik deze blik van voor afgelopen zomer. Ik zie letterlijk 'the old me', omdat ik mijn oude bril nog draag. Ik zie ook nog een stukje verdriet, maar ook heel veel rust en kracht.⁠


Er staat me nog 1 grote missie te volbrengen op dit vlak: een magazine of boek met (sport)verhalen. Droom gerealiseerd of nog steeds je dromen aan het najagen, of... terug kijkend en zien dat je grote droom niet is uitgekomen: ik hoor graag van jullie ❤️

4 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven