Bianca Wijngaards over hoe lymfeklier kanker en de Wet van Aantrekking haar leven veranderden

Bijgewerkt op: 1 okt 2020

Bianca Wijngaards (42 jaar) is getrouwd met Marcel en heeft een dochter van 13 en een zoon van 11. Sinds kort wonen ze in hun nieuwe droomhuis, in een dorpje vlakbij Breda. Sinds 2013 heeft ze haar eigen lifecoaching praktijk, gericht op werkplezier en -geluk: “Nadat ik 13 jaar in de kinderopvangbranche had gewerkt in verschillende functies, begon het te kriebelen om voor mijzelf te beginnen. Ik voelde me niet goed meer in mijn baan en hield weinig energie over voor mijn gezien met destijds jonge kinderen. Ik nam de regie in eigen handen en startte mijn praktijk. Ik wordt er heel blij van om mensen te helpen en te inspireren.”

Belangrijkste inzichten uit deze podcast:

- Niet alleen in het werk ervaren we deadlines, ook het leven heeft letterlijk een deadline. Je situatie kan van de ene op de andere dag veranderen. Je hebt alleen nú om er iets moois van te maken.

- Sinds er in 2017 lymfeklierkanker is vastgesteld bij Bianca, gaat het roer om. De allerbelangrijkste prioriteit in haar leven zijn haar huwelijk en haar kinderen.

- Bianca vertelde zichzelf dat de chemokuur nodig was voor haar lichaam, als ware het water dat haar schoonspoelde. Dit heeft haar enorm geholpen op momenten dat de behandelingen haar teveel werden.

- Door het naleven van de Wet van Aantrekking, kan je jezelf zowel ziek maken als helen.

- Voor iedereen die schrijven moeilijk vindt, heeft Bianca de volgende tip: pak je pen en papier en begin met lijnen trekken. Zet je hand letterlijk in beweging zodat de connectie wordt gemaakt met je brein. Schrijf over datgene wat je op dat moment om je heen ziet. Langzaamaan zal je merken dat er verhalen of vragen in je opkomen waarover je wil schrijven. Gedachten opschrijven, helpt om ze daarna los te kunnen laten en in de ontvangmodus voor antwoorden te komen.


Bianca volgde een coachopleiding en ging zich verdiepen in de Wet van Aantrekking: “Door zuivere verwachtingen voelde ik steeds minder belemmeringen die in de weg stonde. Persoonlijke ontwikkeling werd mijn hobby. Ontdekken welke puzzelstukjes nog ontbreken in gesprek met anderen. Je kan en hoeft niet alles alleen te doen! Ook ik heb me laten coachen.”

In 2017 kwam alles echter plotsklaps stil te staan: “Er werd lymfeklierkanker (Hodgkin) geconstateerd. De eerste maand was heel heftig. Alle emoties kwamen langs: onzekerheid, angst, verdriet, boosheid. Ik besefte me ineens hoe kwetsbaar en kort het leven is. Ja, en ook dat het zoveel meer is dan alleen maar hard werken en mezelf bewijzen.”

Zes maanden ging ze door ups en downs tijdens de behandelingen: “De dagen waren overzichtelijk, ingevuld door behandelingen. Ik ben boeken van o.a. Louise Hay gaan lezen en heb me nog meer verdiept in de Wet van Aantrekking. Ik realiseerde mij dat door stress, in de meest brede zin, ik de ziekte zelf heb aangetrokken. Ik kan alleen vanuit mijzelf spreken maar ik geloof er in dat je door de Wet van Aantrekking jezelf ziek kan maken én ook kan helen. Ik ben gaan zoeken wat typische klachten van Hodgkin zijn: jeuk, griepklachten, benauwdheid, ik had het allemaal gehad het halfjaar daarvoor. Ik ben in het boek ‘Je kunt je leven helen’ van Louise Hay gaan opzoeken waardoor Hodgkin veroorzaakt wordt: Schuld, schaamte, de eeuwige jacht op ervaarding en de bewijsdrang om goed genoeg te zijn. Het voelde bijna als een opluchting toen ik dit las. Dit ging over mij. Ik wist nu waarmee ik aan de slag kon gaan om letterlijk mijn leven te helen. Tegelijkertijd kwam het oude patroon van ‘schouders er onder’ heel erg naar boven en dat heeft me ook enorm door de chemokuren heen geholpen.”

Fast forward naar 2020 is Bianca genezen en schoon verklaard. Haar praktijk heeft een metamorfose ondergaan en de focus in haar coaching is komen te liggen op schrijven: “Door het schrijven kwam ik zelf tot de mooiste inzichten. Voor mezelf en om zichtbaar te zijn naar mijn klanten toe. Iedereen die naar school is geweest, kan schrijven. Stel jezelf een vraag en begin met schrijven. Je krijgt misschien niet direct een exact antwoord maar het zet een proces in gang waardoor daarna kwartjes kunnen vallen. Het verlangen naar een antwoord heb je op papier gezet. Daarna mag je het loslaten en het antwoord komt naar je toe. Ook dat is Wet van Aantrekking.”


Je luistert de podcast via: Soundcloud, Spotify of iTunesWil jij je verhaal ook vertellen in een persoonlijk portret of de Stories of Inspiration podcast? Neem contact op!Met dank aan Demi Kromowidjojo voor de totstandkoming van deze blog. Demi is de topper die achter de schermen meeschrijft aan de artikelen over de live sessies en podcasts.

29 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven