Ben je zwak als je persoonlijke dingen deelt?

Wat ik nog veel voorbij hoor komen is ‘ben ik niet zwak als ik persoonlijke dingen deel?’ en ‘zien mensen mij nog wel als professional als ik ook kwetsbaarheid laat zien?’. Misschien herken jij je ook wel in deze vragen. Kan dat eigenlijk wel naast elkaar? Eigenlijk is mijn antwoord vrij simpel. Een volmondige JA ZEKER, dat kan naast elkaar.


Waarom je kwetsbaarheid mag laten zien


Wanneer jij kwetsbaarheid toont, geef je de ander ook toestemming om kwetsbaarheid te tonen. En dat is wat je wilt. Mensen kopen namelijk een dienst/product bij jou OM JOU. Wat jij aanbiedt, kunnen ze ook ergens anders krijgen. Maar de verhalen die jij vertelt zorgen ervoor dat mensen een connectie krijgen met jou. Wanneer jij deelt wat jou motiveert, wat jou raakt en de reden waarom je nu doet wat je doet, gaan mensen voor jou kiezen.


Waarom het niet zwak is om kwetsbaarheid te laten zien


De kwetsbare verhalen die jij deelt zijn niet zwak. Die maken je mens en zorgen ervoor dat ik met jou kan verbinden. Het geeft inspiratie voor de ander en zorgt ervoor dat ze zich ook echt gehoord en gezien voelen. Als jij met een masker door het leven gaat en mijn struggle is dat ik dit ook doe, dan ga ik niet mijn masker bij jou laten zaken… Ik wil leren hoe ik dat moet doen, dus dan kies ik voor de persoon die daarin het voorbeeld geeft.


Wat kan je dan delen?


Ik heb dit al vaker gezegd, maar ik blijf het herhalen: Share your message, not your mess! Ga niet te diep in op alles wat ruis is. De verdrietige en negatieve kanten mogen er echt zijn. Maar daar zit een boodschap in en die wil je overbrengen. Op die manier is kwetsbaarheid super krachtig.


Ook ben ik een voorstander van af en toe de kwetsbaarheid van het moment te laten zien. Het is niet de bedoeling dat mensen jou als zielig en hulpbehoevend gaan zien. Maar je mag echt wel af en toe jouw kwetsbaarheid laten zien. Als iets bijvoorbeeld echt compleet mislukt of de verdrietige momenten, dit zijn de dingen die jou mens maken. Je hoeft niet perfect te zijn als coach! Het is juist fijn als je kan laten zien dat je óók dingen hebt meegemaakt, dat het bij jou óók niet altijd perfect gaat en dat jij óók levenservaring hebt.


Kwetsbaarheid zorgt voor herkenning, vertrouwen en verbinding.Storytelling is heel krachtig en wordt alleen maar krachtiger als jij daarin ook kwetsbaar durft te zijn. Wil je meteen aan de slag met jouw storytelling en ontdekken hoe je jouw boodschap krachtig overbrengt? Dan is mijn Basis Toolkit Storytelling iets voor jou!

2 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven