4 dingen die een grote invloed hebben op je

Er is een onderzoek gedaan met twee potten water. Tegen de ene pot werd heel liefdevol gepraat, tegen de ander allen maar lelijk. Voor het onderzoek waren de moleculen onderzocht en na het onderzoek, zag je dat de moleculen letterlijk waren veranderd. Bij het water waar alleen maar lelijk tegen werd gesproken, zag je dat de moleculen slechter waren geworden.


Wat heeft dit met jou te maken? Besef dat jij voor een groot deel uit water bestaat. Wanneer jij slecht tegen jezelf praat, is dat ook de taal die je opslaat in je cellen en in je systeem.


De taal die je gebruikt, heeft een hele grote invloed op je en in deze blog leer je 4 dingen die al een groot verschil kunnen maken!


Een rot dag VS een rot moment


Wanneer jij tegen jezelf blijft herhalen herhalen ‘dit is een rot dag, dit is een rot dag’, dan wordt het dus ook een rot dag. Elk moment van de dag kan je een nieuwe intentie zetten. De dag kan nog zo rot beginnen, dit betekent niet dat de hele dag dan rot is. Het was een rot moment en ieder moment kan je weer opnieuw kiezen.


Je brein als Google


Het brein werkt als Google. Je typte in ‘waarom kan ik dit nou niet?’ en Google gaat vervolgens op zoek naar een antwoord waarom jij dat niet kan. Dus als jij jezelf de vraag stelt ‘waarom kan ik dit nou niet?’, dan ga je gegarandeerd meerdere antwoorden vinden op die vraag.


Hoeveel mensen zou je over houden?


Als je alles wat je tegen jezelf zou zeggen tegen de mensen in je omgeving, dan heb je waarschijnlijk niet veel mensen meer over… Maar waarom zeg je het dan wel tegen jezelf?


Welk verhaal je jezelf verteld


Ik heb dit zelf op het gebied van gezondheid heel krachtig mogen ervaren dit jaar. Lang verhaal kort: ik bleef heel erg hangen in een ziekte verhaal wat mij eigenlijk niet meer diende. Onder andere door coaching ben ik me gaan realiseren dat ik dat verhaal zelf in stand aan het houden was. Door dat hele verhaal te gaan herschrijven en anders te praten over die periode, merk ik nu ook dat ik me fysiek hartstikke fit voel. Terwijl ik verder niet echt iets heb veranderd.


De verhalen die je jezelf, kunnen natuurlijk ook een gevoel van veiligheid geven. Omdat je zo bepaalde stappen niet hoeft te gaan zetten. Wanneer je een ander verhaal gaat vertellen, betekent dit ook dat je een nieuwe identiteit moet aannemen.


Om los te komen van het oude verhaal, mag je jouw identiteit gaan herschrijven. Wie wil je zijn, waar wil je voor staan en wat wil je doen. Het is daarbij wel belangrijk dat je jouw oude identiteit ook echt wilt loslaten en dat je open staat voor verandering. Als je niet bereid bent om dat oude verhaal los te laten, dan lukt het ook niet.


Ben jij bereid om je oude verhaal los te laten? Dan is de Straalangst tweedaagse een mooie stap. In twee dagen maak je niet alleen een complete mindset shift, maar zal je ook gaan ontdekken en voelen wat je tegenhoudt om te gaan stralen.

5 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven