Lotte Gerland What's Your Story.jpg

#DITISMIJNVERHAAL

In mijn rugzak verzamel ik, symbolisch, al mijn verhalen. Iedereen heeft een eigen tas. Vol ervaringen en levenslessen, die staan voor de mooie en minder mooie momenten in jouw leven. Mijn verhaal begon op het Friese platteland waar ik op een woonboot woonde met mijn ouders en twee jaar jongere broertje. Een rustige, veilige plek waar ik vol vertrouwen en met veel liefde van mijn ouders opgroeide. Zomers sprongen we in de sloot, in de winter konden we met een beetje geluk schaatsen.

Helaas kwam al heel jong de ziekte reuma in mijn leven. Ik was nog maar twee jaar. Uit de verhalen van mijn ouders weet ik dat ze mij vaak moesten tillen en dat ik joekels van pillen kreeg. Alles om te kijken of ik over deze vorm van jeugdreuma heen kon groeien. Mijn eerste herinnering als kind, is dat ik in het ziekenhuis lag voor onderzoeken. Best confronterend. Wat me het meest raakte toen ik mij dit realiseerde, is dat deze aller eerste herinnering, nog altijd in verbinding staat met mijn leven nu. Het heeft me tot mijn 29ste gekost om los te komen van deze diagnose en te zien dat ik d.m.v. voeding & mindset mijzelf kon genezen. Weet jij wat jouw eerste herinnering is?

Het begin van mijn verhaal.jpg

Gelukkig heb ik tussen mijn 6e en 16e zonder al te veel pijn en klachten kunnen leven. Ik ben gaan volleyballen en bleek dit aardig goed te kunnen. Via de plaatselijke vereniging kwam ik rond mijn 11e bij de grote club Sneek terecht. Hier klom ik via de jeugdteams op tot het eerste team. Al die trainingsuren, de tegenslagen, de successen. Een meisjesdroom kwam uit toen ik als 16 jarige voor het eerst binnen de lijnen van het veld stond tussen mijn idolen, ‘de grote dames’ van het eerste. De juiste coach op het juiste moment die in mij geloofde. En die me er na 1 seizoen vriendelijk maar dringend op wees een andere club te zoeken om meer speeltijd te krijgen. Ik mocht blijven, maar voor mijn eigen ontwikkeling adviseerde hij me te gaan. Wat een lessen zaten er in deze samenwerking van slechts een paar maanden tussen speelster en coach. Geloof. Vertrouwen. Loslaten. Dankbaarheid.

 

Ik vertrok naar Groningen. Niemand kon weten dat de reuma op dat moment zou terug komen. Daar zat ik dan. Alleen op mijn studentenkamertje, in een vreemde stad waar ik nog niemand kende. Datgene waarvoor ik gekomen was, kon ik niet meer doen. En erger nog, mijn arts kon me ook niet garanderen dat ik dat in de toekomst wel weer kon doen. Het avontuur leek al over voor het goed en wel begonnen was. Als ik iets heb geleerd van deze situatie is het wel: doorzetten. Niet opgeven. Vasthouden aan je dromen. En heel veel geduld. Ook al leek het tegen beterweten in, toen het fysiek ook maar weer een beetje kon, begon ik weer met trainen bij een fysiotherapeut. Maanden lang. En het is gelukt, ik kwam weer terug op mijn niveau, bij een andere club weliswaar maar ik kon eindelijk beginnen aan waarvoor ik gekomen was!

53678_292567704185474_1220200398_o.jpg

LOSLATEN IN SURINAME

Na een paar prachtige jaren, besloot ik dat het genoeg geweest was. Ik wilde mijn lichaam de zware belasting van vele trainingen niet meer aandoen. Lotte en volleyballen was onlosmakelijk verbonden. Ineens viel mijn passie weg. Ik maakte de keuze het over een andere boeg te gooien en vertrok voor vijf maanden stage naar Suriname. Niet wetende dat ik daar twee jaar later, na het afronden van mijn studie communicatie, weer terug zou komen om er voor langere tijd te gaan wonen en werken als marketingmanager van een groot warenhuis.


Wat ik echt heb geleerd in Suriname, en dat is iets wat ik voor altijd mee zal nemen in mijn leven, is dat mensen zo genieten van het leven. De haast die wij kennen, is daar niet. De agenda die hier altijd vol is, is daar leeg. Niet dat ik niets te doen had, maar alles gebeurde veel meer spontaan. Het gemak waarmee we hier bijzondere momenten afdoen als ‘gewoon’, is daar niet normaal. Het leven VIER je. En je successen ook! Ik zou iedereen een paar weken op vakantie willen laten gaan naar Suriname, om te leren genieten van het leven. De dankbaarheid te voelen en vol overgave te genieten.

LIEFDE VOOR HET LEVEN

Uiteindelijk ben ik in 2017 terug naar Nederland gekomen voor de liefde. Een spannende keuze maar ik voelde dat het -voor nu- klaar was in Suriname en dat deze man niet voor niets op mijn pad was gekomen. Vol. Overgave. Liefhebben. Houden van op zielsniveau. Ik voel me gesteund in mijn avontuur als ondernemer.


Door mijn vriend, ouders, broertje, vrienden en vriendinnen. Na mijn eerste jaar als ondernemer (2018), wist ik dat het tijd was om meer de diepte in te gaan met What’s Your Story. Ik geloof er in dat achter ieder gezicht een inspiratiebron schuilt. En ik geloof dat jij daarmee anderen kunt inspireren en helpen. Door je eigen verhaal te kennen, te weten welke levenslessen je hebt geleerd en daarmee naar buiten te treden, kun je een verschil maken voor iemand. Als ondernemer voor je klanten en (online) volgers. Als moeder voor je kinderen, als werkgever voor je werknemers en andersom.

Tim Lefarth.jpg

Want die voorbeelden, heb ik zo gemist. Dus laat ik ten eerste zelf het voorbeeld zijn met mijn verhaal, en ten tweede een tribe creëren waarin ik zoveel mogelijk anderen mag inspireren ook hun verhaal te delen. Ik vond het ontzettend spannend om met mijn verhaal naar buiten te treden en te zeggen: dit ben ik! Met alles er op en eraan. Ik was bang dat mensen mij als zwak en ziek zouden zien. Maar ik ben zoveel meer dan mijn ziekte. En sterker nog, de reuma heeft mij zo ontiegelijk veel lessen geleerd die ik kan inzetten voor mijzelf en voor jou. Ik help je kijken welke verhalen uit het verleden, je hebt meegenomen naar het heden en hoe je deze kunt inzetten voor de toekomst. Want daar kijk ik vol vertrouwen met je naar. WAT wil je bereiken en WAAROM wil je jouw verhaal inzetten. Als je dat weet, is er no way back.

Eerlijk, het heeft een tijd geduurd voor ik het vlammetje in het ondernemerschap voelde branden, zoals het in de sporthal deed. Nu weet ik: ik was bang. Bang om mijn nieuwe passie weer kwijt te raken. Ik ben op zoek gegaan naar mijn persoonlijke blokkades en werk er aan deze los te laten. Zodat ik dag in dag uit, vol overgave mag en kan ondernemen. Ik vind het magisch mooi om met mijn verhaal jou te mogen inspireren. Ook jij bent een inspiratiebron, vertel je verhaal!